En ny generation af traumeterapueter

Det kræver mod, tillid og mestringsfølelse af en terapeut, at kunne hjælpe klienter med at møde det sværeste. 

Vi mennesker, også mange af os terapeuter, har lært os, at manøvrere udenom der, hvor magtesløsheden er størst – af frygt for at blive opslugt af den. Vores ambition på Skolen For Helingskunst er at være Danmarks mest dedikerede professionelle uddannelse inden for traumeheling. 

Det mørke, som vi mennesker bærer, er i virkeligheden indestængt lys og den største mængde indkapslet bevidsthed findes gemt af vejen i sindets tidslommer. I vores traumer. Den mest givtige beskæftigelse er at hjælpe mennesker med at forholde sig til det. 

Samtidig er det enkle “at hjælpe mennesker med at få det bedre”, også nøglen til at få succes som terapeut. Derfor er traumeterapi vores fokus på Skolen For Helingskunst. Vi vil uddanne terapeuter, der kan hjælpe deres klienter med at møde det, der er sværest. Det som er i mørket. 

Vores ide er at tilbyde træning i velfunderet praksis og metoder og give faglig rygstøtte. Samtidig vil vi støtte vores kursister i at få gang i deres terapeutiske praksis og der er masser af arbejde. Vil du være med på holdet? 

Det er de mørkeste og mest sammentrukne steder,

omgivet af fravær og opgivelse, 

I sindets tidslommer, 

at vi pakker vores frihed, lys og bevidsthed af vejen 

Lær at hjælpe mennesker med at frisætte deres lys

Tonsvis af viden kan intet stille op overfor et enkelt traume.

Rigtig mange taler om traumer for tiden.

Der bliver fremlagt utrolig meget viden om traumer; om den tredelte hjerne, vagusnerven, tilknytningstraumer og transgenerationelle traumer osv.

Det er blevet moderne at tale om traumer og det synes vi på Skolen For Helingskunst er godt.

I alt for mange år forsøgte store økonomiske kræfter at holde viden om traumer væk fra forskning og diagnosesystemet.

De amerikanske forsikringsselskaber var bange for, at hvis det skulle blive anerkendt, at man kunne have fået mén af, en opvækst med svigt og overgreb. Så ville det koste dem kassen.

Der er sket vigtige ting på det område: Den første er, at det er blevet tydeliggjort, ud over enhver tvivl, at det at have været udsat for traumatiserende svigt eller overgreb i barndommen fører til en vifte af helbredsproblemer, der i sidste ende medfører kroniske sygdomme og tidlig død.

 

En anden positiv ting er, at en række terapier, der er fokuserede imod, at hele traumer har vist sig, at have en dokumenterbar helende effekt.

En tredje ting er, at mange af de problematikker som psykologien tidligere beskæftigede sig med som særskilte fænomener, i virkeligheden har viste sig at være rodfæstet i traumer.

Det gælder for eksempel mange angstlidelser, OCD, depression, psykoser, borderline og misbrugs- og afhængighedsproblematikker m.v.

Samtidig er der opblomstret myriader af tilbud, der hævder at kunne gøre noget ved traumer. For eksempel koldtvands-badning, mindfulness, yoga, dans, brumme-sang, drømmetydning, eye-gazing, psykedeliske trips, åndedrætsterapi, bøger, videokonferencer, psykoedukation, lyd programmer og apps, psykoterapi, kropsterapi og uendeligt mange flere tilbud.

For, at få bedst mulig gavn af de forskellige tilbud, er det brugbart at skelne imellem; hvilke, der i højere grad end at være teraputiske er politiske, hvilke der er informative, hvilke der er lindrende og endelig; hvilke tilbud, der heler traumer.

Tonsvis af viden kan intet stille op overfor et enkelt traume.

For den fineste viden, formidlet af de ypperligste eksperter, har ingen virkning, hvis den ikke bringes i relation med de fraspaltede dele af sindet.

På den anden side kan viden føre til fremskridt inden for strukturelle, administrative, informative og forskningsmæssige områder.

En måde at organisere de mange tilbud på, er at ordne dem i tre trin.

Traumeinformerede. At være traumeinformeret betyder, at man ved en masse om traumer, om nervesystemet og hvordan man omgås mennesker, der har oplevet traumer.

Traumesensitiv. Som traumesensitiv er man opaget af co-regulering og selvregulering og man mestrer praksisser, der bringer ressourcer i spil og skaber lindring i forhold til de symptomer, der følger af traumer. For eksempel: traumesensitiv yoga, relationel spejling og compassion, mindfulness, vinterbadning, dans, åndedrætsterapi og nogle former for kropsterapi.

Traumehelende. Har fokus på, hvordan man hjælper klienten til vedligeholdelsesfri heling af traumet.

På Skolen For Helingskunst uddanner vi terapeuter i, at facilitere helbredelse af traumer.

Vores tilgang er integrativ. Det vil sige, at vi ikke er bundne til en enkelt terapeutisk retning, men vi skaber en syntese af de mest virkningsfulde elementer fra de traumehelende terapier.

Din underviser

EMDR, IFS, Parts Work & Brainspotting – Integrativ Psykoterapeut

Ud over at Niklas Thrane har praktiseret som psykoterapeut i mere end 21 år har han undervist psykoterapeuter som fuldtidsbeskæftigelse i 11 år og ledt et utal af workshops både i Danmark og internationalt.

Niklas’s overordnede faglige forståelse af menneskelig udvikling er funderet i Ken Wilbers integrale psykologi. Derudover er han akredditeret konsulent i EMDR Traumeterapi, trænet i IFS level 3 og certificeret i BrainSpotting. Endelig er han velfunderet i den jungianske analytiske terapi og inddrager naturligt tegning, drømme og kropslige processer i terapien.

I flere omgange har han desuden trænet hos Bert Hellinger, der er en internationalt anerkendt pioner inden psykologisk arbejde med temaer, der spænder over flere generationer og han har en dyb forbindelse med den systemiske forståelse, der udspringer af Bert Hellingers familieopstillinger.

Niklas er 52 år og har to voksne børn, der begge er flyttet hjemmefra og to voksne bonusdøtre. I dag lever han sammen med sin hustru Amela, der også er psykoterapeut og som du også vil møde på kurserne.

 

MØS OS PÅ INTROKURSUS 21. MAJ

Kl. 18.30-21.30
Halo House i København.

Du får:

  • Teori om traumer og traumeheling.
  • Inspirerende indlæg om hukommelses-gen-konsolidering, der er det teoretiske fundament, som vores uddannelse er bygget op omkring. 
  • Selvreguleringsøvelser som du kan videregive til dine klienter. 
  • Indblik i metoderne vi underviser i på uddannelsen. 
  • En smagsprøve på hvordan det er at gå på uddannelsen.

Denne introduktion er for dig, der er psykoterapeut eller professionel kropsterapeut i forvejen.

Det er gratis at deltage i vores introkursus, men kræver din tilmelding.